Aspen Alkylatbensin

  99 % renare än vanlig bensin
  Värna om skog, mark och trädgård på mer än ett sätt. Genom att använda rätt bränsle minskar du utsläppen samt dess påverkan på dig och omgivningen. Med en renhet som ligger 99 % högre än vanlig bensin och en prestanda anpassad för skogs- och trädgårdsmaskiner utgör den ett perfekt komplement till traditionella bränslen.
   
  Som certifierad återförsäljare av Aspen Alkylatbensin vill Maskiner Skog & Trädgård i Kalmar uppmana professionella skogs- och trädgårdsarbetare att göra ett smartare bränsleval.
   
  Omvandling från gas till vätska
  Akrylatbensinen tas fram genom överskottsgasen från råoljedestillationen och krackningsanläggningen slås samman. Resultatet av detta blir den renaste petroleumprodukt som går att framställa. Efter att ha blandats med andra komponenter har vi en färdig produkt som passar perfekt för småmotorer.
   
  En av de största fördelarna med Aspens Akylatbensin är att man nästan helt slipper farliga ämnen, såsom bensen och aromater, som kan orsaka allvarliga hälsoproblem.
   
  Används i mindre motorer
  Mindre motorer har ofta problem med förbränningen, vilket innebär mycket spill och restprodukter som går rakt ut i miljön. Med Akylatbensin minskar du denna åverkan. Den typ av motorer som lämpar sig bäst för Aspens produkter är mindre maskiner som kräver ett högoktanigt bränsle såsom gräsklippare, trimmers, snöslungor, jordfräsar, utombordsmotorer, motorsågar, röjsågar, häcksaxar, mopeder, elverk, mindre motorcyklar m.m.
   
  Två huvudvarianter
  Maskiner, Skog & Trädgård erbjuder två varianter av Aspens Akylatbensin; Aspen 2 och
  Aspen 4.
   
       • Aspen 2 är en färdigblandad bensin med 2 % helsyntetisk tvåtaktsolja och används i
          alla tvåtaktsmotorer, dock inte i utombordare som kräver en specifik utombordsolja.
       • Aspen 4 är oblandad och används i fyrtaktsmotorer och tvåtaktsmotorer med 
          separatsmörjning.
   
  Har du frågor om Aspens Akylatbensin? Kom in till oss på Maskiner Skog & Trädgård, du hittar oss på Wismarsvägen 2 i Kalmar. Vår kunniga personal hjälper dig fram till en bränslelösning som passar dina ändamål.
   
   

  Verksamhetsområden

  Robotgräsklippare

  Vill du ha en fin gräsmatta men slippa göra jobbet? Med våra robotgräsklippare är det fullt möjligt. Vi erbjuder robotgräsklippare av toppkvalitet från Honda och Husqvarna.

  Läs mer

  Trädgård

  Slit inte ut dig i onödan. Vi erbjuder trädgårdsutrustning som underlättar arbetet. Här hittar du gräsklippare, snöslungor, trimmers och mycket mer. Vi hjälper dig att hitta rätt maskiner för dig och din trädgård.

  Läs mer

  Skog

  Behöver du en riktigt bra motorsåg eller röjsåg för professionellt arbete i skogen, eller en såg för hobbybruk? Välkommen in till Maskiner Skog & Trädgård i Kalmar!

  Läs mer

  Batteriprodukter

  Förenkla ditt arbete med batteriserier från Husqvarna och Honda! De ger dig möjligheten att snabbt byta batteri från en maskin till en annan och därmed effektivisera ditt arbete. Kom gärna in till vår butik i Kalmar så hjälper vi dig.

  Läs mer

  Alkylatbensin ASPEN

  Gör ett smart bränsleval till dina maskiner genom att tanka på vår Aspen mack. Vi är återförsäljare av Aspen Alkylatbensin, alternativet som är bättre för din hälsa, motorn och vår miljö. Se till att tanka smart, välkommen till Aspen.

  Läs mer

  Verkstad

  Behöver du hjälp med en reparation eller installation av din maskin? Kanske är det dags för en service? På Maskiner Skog & Trädgård har vi kunskapen och verktygen för att hjälpa dig. Välkommen in till vår vår verkstad i Kalmar!

  Läs mer